CİLT BAKIMINA KAÇ YAŞINDA BAŞLANMALI ?

       Güneşe ve diğer dış etkenlere karşı cilt yaşlanmasının 21 yaşına kadar düştüğünü düşünüyorum. Cilt antioksidanlarına çok erken yaşta hatta 9-10 yaşları arasında başlanmalı. Bu şekilde düşünmemin sebebi sigara içilmesi. Malesef ki küçük yaşlara kadar düşürüldü sadece sigara değil güneşin zararlı ışınları genetik faktörler cilt bakımına erken yaşta başlamaya etken.

 Peki kaç yaşında antioksidanlara başlamalıyız? Sağlıklı beslenmenin yaşı var mı? 

Hayır, antioksidanlarda sadece yaşlanma karşıtı değil sağlığınızı iyileştirmede de bir etken. Sağlıklı beslenmenin nasıl yaşı yoksa cilt sağlığını da korumanın yaşı yoktur. Örneğin; yeni doğmuş bir bebeğin cildini güvendiğimiz bir marka ile nemlendiriyoruz. 9-10 yaş arası çocuklarında cildinin antioksidan'a ihtiyacı vardır. Bunun yanı sıra cildi güneşten korumak amaçlı 50 faktörlük bir güneş koruyucusuna ihtiyacımız vardır. Ergenlik yaşına girildiği dönemde cildin göstermiş olduğu olumsuz etkenlere karşı yol izlenip cildin yapısına göre kremler önerilir. Güneşten koruma kremleri UV ışınlarını bloke etse de serbest radikallerin sadece yarısını engelliyor ancak güneşten koruma kremleri de çok önemli ne kadar erken korunmaya başlanılırsa o kadar ciltte hasar az olacaktır. Cildimizdeki güneş lekelerini arındırmak kısa bir süreç değildir. Lekeler derinleştikçe önlemesi de bir o kadar zor olucaktır. Şunu da unutmamak gerekir sadece yazın değil kışında cildimizi korumalıyız. Camdan giren güneş ışını da cildimizi yaşlandırmaya sebebiyet verir.  20 yaşında nemlendirici kullanırsınız ama bunun içeriğinde anti-aging bulunmaz ama 40 yaşında bir kişinin nemlendirici içeriğinde anti-aging bulunmalı demem o ki içerik önemlidir. Anti-aging  içeren ürünlere 25 yaş ile 30 yaş arası başlanmalı. 40 yaşında başlanan anti-aging ürün o anki cilt hasarına müdahale etseniz bile gelecekte olan cilt hasarının önüne geçemezsiniz hasar derinleşmeden müdahale etmekte fayda var.  



Peki cildimizi kremler hariç nasıl destekleriz ?    

* BOL MEYVE VE SEBZE TÜKETEREK 

*VİTAMİN VE MİNERAL İÇEREN DİYET DESTEĞİ ÜRÜNLER

*VE EN ÖNEMLİSİ BOL SU      

   
Şimdi başka bir konuya daha değinmek istiyorum. Çok fonksiyonlu kozmetikler hem koruyor hem güzelleştiriyor makyaj yaparken önceliği neye vermeliyim diye düşünüyor musunuz ? Her zaman ilk sırada nemlendirici gelmeli daha sonra koruyucu ve daha sonra fondöten sıralama bu olmalı makyaj ürünlerinin bir çoğu güneşten koruyucular içeriyor bir taşla iki kuş vurmak isteyenler bu ürünlerle hem güzelleşebilir hemde cilt sağlığını koruyabilir.

                                           

Yorumlar